Accessibility Tools

Caracal, România
Lun - Vin 8.00 - 16.00

Asistență psihopedagogică

Bun venit în Cabinetul Școlar de Asistență Psihopedagogică, un spațiu vibrant și prietenos dedicat sprijinirii și dezvoltării elevilor, părinților și profesorilor din comunitatea școlară! Aici, ne străduim să creăm un mediu sigur și inclusiv, unde fiecare individ se simte valorizat și susținut în parcursul său educațional.

În Cabinetul nostru, elevii sunt în centrul atenției, iar serviciile noastre sunt concepute pentru a-i ajuta să-și atingă potențialul maxim. Oferim:

1.    Consiliere și Orientare Școlară - Elevii pot beneficia de sesiuni individuale de consiliere și orientare școlară pentru a-și clarifica obiectivele academice și profesionale, pentru a gestiona stresul și anxietatea legate de școală și pentru a primi sprijin în rezolvarea problemelor personale sau academice.

2.    Programe de Dezvoltare Personală și SocialăActivități pe ateliere și interactive pentru dezvoltarea abilităților sociale, emoționale și de comunicare, precum și pentru promovarea autonomiei și a stimei de sine.

3.    Evaluări Psihopedagogice și intervenții Personalizate - Realizăm evaluări complete ale nevoilor și dificultăților elevilor și oferim intervenții personalizate pentru a le sprijini în depășirea dificultăților de învățare sau de comportament.

Înțelegem că implicarea și sprijinul părinților sunt esențiale în succesul academic și emoțional al elevilor. De aceea, oferim:

1.    Sesiuni de consiliere și consultanță pentru prinți - Părinții pot beneficia de sesiuni individuale sau în grup pentru a discuta despre preocupările și dificultățile legate de educația și dezvoltarea copiilor lor și pentru a primi sfaturi și resurse pentru a-i sprijini mai bine acasă.

2.    Ateliere și lectorate cu părinții - Organizăm ateliere și lectorate interactive pe diverse teme relevante pentru părinți, cum ar fi metode eficiente de comunicare cu copiii, gestionarea comportamentului dificil și promovarea unui mediu familial sănătos și susținător.

3.    Resurse Educaționale și Informative - Oferim părinților acces la resurse educaționale și informative relevante pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine nevoile și dezvoltarea copiilor lor și pentru a-i sprijini în a fi parteneri eficienți în procesul educațional.

Recunoaștem rolul esențial al profesorilor în succesul elevilor și ne străduim să le oferim sprijinul de care au nevoie pentru a-și îndeplini rolul în mod eficient. Oferim:

1.       Sesiuni de consiliere și consultanță pentru profesori - Profesorii pot beneficia de sesiuni individuale sau în grup pentru a discuta despre provocările și nevoile lor profesionale și pentru a primi sprijin în gestionarea diversității în clasă și în îmbunătățirea abilităților lor de predare și de gestionare a clasei.

2.      Prin Centru Județean de Resurse și Asistență Educațională Olt în colaborare cu Casa Corpului Didactic Olt, asigurăm diverse training-uri și workshop-uri profesionale - Organizăm traininguri și workshop-uri interactive pentru a oferi profesorilor strategii și instrumente practice pentru a-și dezvolta abilitățile pedagogice, pentru a promova o educație inclusivă și pentru a răspunde mai bine nevoilor diferite ale elevilor.

3.      Cooperare și colaborare interdisciplinară - Ne implicăm în colaborarea cu profesorii și cu ceilalți specialiști din școală pentru a asigura o abordare integrată și coordonată în sprijinirea nevoilor elevilor și pentru a promova o cultură a învățării colaborative și a împărtășirii de resurse.

În concluzie, Cabinetul Școlar de Asistență Psihopedagogică este un partener de încredere pentru elevi, părinți și profesori, oferind servicii variate și personalizate pentru a sprijini dezvoltarea lor academică, emoțională și socială și pentru a contribui la succesul și bunăstarea întregii comunități școlare. Aici, fiecare individ este binevenit și susținut în parcursul său de învățare și de creștere personală.

PROGRAM

CABINET DE ASISTENȚĂ PSIHOPEDAGOGICĂ

LUNI

MARȚI

MIERCURI

JOI

VINERI

1000 - 1400

0900 - 1300

1100 - 1400

-

1100 - 1400

Prof. consilier,

Psiholog educațional specialist,

 Mișu SLĂTCULESCU

mobil:  0742466434

e.mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.